Projektni coordinator

Jugend am Werk Steiermark GmbH, Austrija

Logo Jugend am Werk SteiermarkJugend am Werk Steiermark jedna je od najvećih organizacija za socijalne usluge u austrijskoj provinciji Styria. Zajedno sa svojim korisnicima, gotovo 1.000 zaposlenika stvara nove životne mogućnosti. Djelujući na 59 lokacija širom pokrajine, pružaju podršku u područjima skrbi i integracije za osobe s invaliditetom, obuku za mlade ljude, zapošljavanje, ranu intervenciju, intervenciju u kriznim situacijama i potporu mladima te pomoć izbjeglicama. U izbjegličkoj skrbi, Jugend am Werk Steiermark nudi profesionalnu skrb u malim stanovima/apartmanima umjesto velikih izbjegličkih kampova i posebno se usredotočuje na potporu manjim grupama izbjeglica bez pratnje.
Jugend am Werk usredotočuje se na korisnicima prilagođenu i inovativnu uslugu svojim te iskusnu i posebno obučenu radnu snagu. To je neprofitna organizacija certificirana prema europskoj normi ISO 9001: 2008. Jugend am Werk Steiermark sudjeluje u brojnim nacionalnim i međunarodnim projektima, kao koordinatora i kao partner u projektima. Za Jugend am Werk Steiermark vrlo je važan pogled u budućnost. Kroz umrežavanje mogu prenijeti vlastita znanja i iskustva, slijedeći koncept otvorene i raznolike kulture kroz primjenu najbolje prakse.

Kontakti
G. Robert SCHUEN
Adresa: Lendplatz 35, 8020 Graz, Austria
Mobitel: +43 664 80006 1033
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.jaw.or.at

 

Projektni partneri

Fachhochschule des Mittelstands, Njemačka

Logo FHMFachhochschule des Mittelstands (FHM) je privatno, neprofitno i državno priznato Sveučilište za primijenjene znanosti. FHM su osnovali srednja poduzeća i obrazovne institucije 2000. godine. Od tada se razvilo u jedno od najuspješnijih privatnih sveučilišta u Njemačkoj i postalo pouzdan partner srednje velikim poduzećima.
Cilj FHM-a je pružiti studentima potrebne teorijske i praktične vještine za svoje kasnije poslovne karijere te tako obrazovati mlade talentirane kandidate za menadžere. Trenutačno postoji više od 3200 studenata koji studiraju na FHM u nekoliko programa. Organizirane su pojedinačno u malim elitnim grupama učenja do 40 učenika. Programi nude međunarodno priznate preddiplomske i diplomske programe na području ekonomije, medija / komunikacije, zdravstva / socijalnog rada, turizma i inženjerstva. Koncept FHM-a osobito se fokusira na praktičnu i karijernu orijentaciju studenata,na individualno podučavanje i na rad u malim skupinama.

Kontakti
Gđa. Pia WINKLER
Adresa: August-Bebel-Str. 11/12, 19055 Schwerin, Germany
Telefon: +49 385 742098 16
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.fh-mittelstand.de

 

WinNova, Finska

Logo WinNovaPori i Rauma Vocational Colleges, Pori Centar za obrazovanje odraslih i Laitila Vocational College Innova spojili su se u Länsirannikon Koulutus Oy WinNova i započeli pružati obrazovne usluge zajedno od siječnja 2010. WinNova sada nudi obrazovne usluge u strukovnom obrazovanju kako mladim tako i odraslim osobama. To je najveći pružatelj strukovnog obrazovanja u regiji Satakunta u zapadnoj Finskoj.
Trenutačno WinNova nudi preko 30 stručnih kvalifikacija u različitim područjima, kao i obrazovanje odraslih, kvalifikacije temeljene na kompetencijama i dodatne stručne obuke. WinNova je uključena u više od 50 razvojnih projekata (nacionalnih i onih koji su financirani od strane EU).

Kontakti
Gđa. Kaisa LEIVO-JOKIMÄKI
Telefon: +358 44 4557869
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.winnova.fi

 

FormAzione Co&So Network, Italija

Logo FormAzione Co&So NetworkFormAzione Co&So Network je konzorcij od deset socijalnih zadruga smještenih u talijanskoj provinciji Firenci. FormAzione Co & So Mreža, temeljem javne nabave za institucije kao što su općine ili provincija, upravlja raznim socijalnim uslugama u njihovo ime (npr. kreiranje radnih mjesta, podučavanje osoba s invaliditetom, podržavanje integracijskih mjera namijenjenih migrantima). FCN-a ima 10 zaposlenika, ali sve zajedno osoba koje rade u našim pridruženim zadrugama ima oko 700. FCN je i akreditirana agencija za obuku i razvoj programa za obuku u regiji Toskana, posebno za skupine u nepovoljnom položaju.
FCN radi od 2004. godine na području projekata koji financira EU, posebno u programima Erasmus +, LLP, EIF i Daphne, kao promotor i kao partner. Agencija ima certifikat kvalitete prema UNI EN ISO 9001: 2008.

Kontakti
Gđa. Patrizia GIORIO
Telefon: +39 055 4476026
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.formazionenet.eu

 

BRIDGES Programmes, Ujedinjeno Kraljevstvo

Logo Bridges ProgrammesBridges Programs je specijalizirana neprofitna organizacija iz Glasgowa, Škotska, koja djeluje 14 godina a radi sa svima onima za koje je engleski drugi jezik, uključujući izbjeglice, migrante i naseljene osobe BME zajednice (crna i manjinska etnička pripadnost), kako bi razvile i olakšale svoju ekonomsku i društvenu integraciju i uključivanje na tržište rada. To uključuje radne prostore, angažman poslodavaca za poticanje prakse anti-diskriminacije na radnom mjestu, osposobljavanje i podizanje svijesti, prepoznavanje prethodnog iskustva i učenja, revizija vještina, refleksija, osnaživanje i podrška životnim vještinama te program zapošljavanja od deset koraka. Bridges je jedina specijalizirana agencija koja radi isključivo na zapošljavanju izbjeglica i migranata u Škotskoj, a našu osnovnu uslugu naručuje škotska vlada.
Bridges programi rade na europskim transnacionalnim aktivnosti dvanaest godina. Prepoznati su kao primjer najbolje prakse u ovom sektoru kako u Velikoj Britaniji tako i u Europi. Bridges su razvili jedinstvenu metodologiju usko surađujući s poslodavcima u sektorima rasta škotskog gospodarstva te tako razvili prilagođene praktične akreditirane kratke tečajeve engleskog jezika koji su specifični za pojedine sektore i koji pripremaju korisnika za uspješno usavršavanje na radnim mjestima. U nekim sektorima, uključujući socijalnu skrb, postoje bliski odnos s poslodavcima što znači da je 70% korisnika ušlo na tržište rada u tim sektorima.

Kontakti
Gđa. Maggie LENNON
Telefon: +44 141 558 6129
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.bridgesprogrammes.org.uk

 

E.N.T.E.R. GmbH, Austrija

Logo E.N.T.E.R. GmbHE.N.T.E.R. podržava strategije EU kroz širenje i iskorištavanje rezultata projekta financiranih od strane europskih programa za dobrobit svih europskih građana. Koordinatorima projekta EU nudi mogućnost širenja informacija o svojim projektima široj zajednici zainteresiranih organizacija i tijela. Trenutačno mreža broji više od 800 organizacija članica iz 36 različitih zemalja. Glavna odgovornost E.N.T.E.R. u projektima je podrška širenju i iskorištavanju aktivnosti na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Osim jasno strukturiranih koncepata diseminacije E.N.T.E.R. Također ima iskustva u organizaciji različitih događanja.

Kontakti
G. Georg MÜLLNER
Telefon: +43 316 329005
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.enter-network.eu

 

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA, Hrvatska

Logo Varaždinska ŽupanijaVaraždinska županija jedna je od 21 jedinice područne (regionalne) samouprave u Hrvatskoj i nalazi se u sjevernom dijelu zemlje. Njene glavne odgovornosti su obrazovanje, zdravstvo, prostorno planiranje, gospodarski razvoj (uključujući podršku za mala i srednja poduzeća), prometna infrastruktura i društvena i kulturna pitanja. U obrazovanju Županija također osigurava i sufinancira centre izvrsnosti u nekoliko školskih predmeta, prijevoz srednjoškolaca i učenika, te studentske kredite i stipendije (posebno za strukovno obrazovanje koje odgovara potrebama Županije). Također postoje brojni projekti u međunarodnoj suradnji između škola, učeničkih zadruga, ekoloških škola, instituta za cjeloživotno učenje, međunarodnih programa razmjene itd.
Glavni ciljevi županijskih aktivnosti su promjena strukture zapošljavanja i stvaranje novih radnih mjesta, promjena percepcije nezaposlenih građana, povećanje broj osoba s obrazovanjem na trećoj razini kako bi se smanjila velika neravnoteža između potreba i zahtjeva tržišta rada.
Varaždinska županija je certificirana prema normi ISO 9001: 2015 na području razvoja regionalnih samouprava te uspostavlja javne politike i okvire koji imaju za cilj povećanje kvalitete života građana.

Kontakti
Gđa. Silvija LADIČ FISCHER
Adresa: Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, Croatia
Telefon: +385 42 390511
Mobitel: +385 99 3411283
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.varazdinska-zupanija.hr

 

Gospodarska zbornica Slovenije Center za poslovno usposabljanje, Slovenija

Logo CPUCPU misija je pružiti poslovanje s visokokvalitetnim, suvremenim i primjenjivim znanjem obogaćenim nacionalnim i međunarodnim iskustvima i primjerima dobre prakse u skladu s načelom "praksa za praksu". Institut za poslovno obrazovanje jedan je od pružatelja obrazovanja i osposobljavanja za odrasle osobe s najdužom tradicijom (više od 25 godina) i iskustvom u razvoju, organizaciji i provedbi stručnih i tehničkih seminara, tečajeva, radionica, kratkoročnih i dugoročnih tečajeva i druga događanja za potrebe poslovnih subjekata u Sloveniji. Znanje, dugogodišnje iskustvo našeg osoblja i suradnja s domaćim i stranim stručnjacima omogućuju nam da zvijemo i pružamo visoko kvalitetne kratkoročne i prilagođene programe obrazovanja i osposobljavanja.
Važan dio aktivnosti Instituta je vrednovanje i certificiranje nacionalnih strukovnih kvalifikacija. U tu je svrhu Institut uspostavio ispitni centar unutar svoje organizacijske strukture koji je zadužen za tehničku, administrativnu i stručnu provjeru i ovjeru nacionalnih strukovnih kvalifikacija.

Kontakti
Gđa. Mojca CEK
Adresa: Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana 1000, Slovenia
Telefon: +386 1 5897672

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.cpu.si